Site içi Arama
Ara
09.04.2019

İSTANBUL HAVALİMANI GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE AMBAR GİRİŞLERİ HAKKINDA

İSTANBUL HAVALİMANI GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE AMBAR GİRİŞLERİ HAKKINDA

Üyelerimiz tarafından, İstanbul Havalimanı Gümrük Müdürlüğü’nde beyannamelerin Kırmızı hatta düşmesi durumunda antrepo içine girip muayene yapmaya izin verilmediği tarafımıza iletilmiştir.

Bu itibarla, İstanbul Vali Yardımcısı Sayın Ahmet ÖNAL, İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sayın Mehmet HATİPOĞLU, İstanbul Havalimanı Gümrük Müdürü Sayın Ayhan COŞKUNER ve İGA Müdürü Sayın Ümit DİNDAR ile Yönetim Kurulumuzca yapılan görüşmeler sonucunda; Sayın Vali Yardımcımızın talimatıyla her geçici depolama alanının girişine 40 veya 50 adet kart dağıtılmasına karar verilmiştir.  Gümrük Müşavir ve Gümrük Müşavir Yardımcılarımız Gümrük Müşavir ve Gümrük Müşavir İzin Belgelerini Muhafaza Memuruna teslim ederek karşılığında bir kart alacak ve muayene alanına giriş yapabilecektir. Bu çözüm Dernek Yönetimimizin girişimleri ile hızlıca ve kısa süreliğine üretilmiş bir çözümdür.

Sayın Vali Yardımcımıza Gümrük Müşavirleri ve Gümrük Müşavir Yardımcılarının 4458 Sayılı Gümrük Kanunundan gelen haklarının, yetkilerinin ve sorumluluklarının neler olduğu hususunda bilgi verilmiş ve başka bir belgeye gerek duymadan muayenede hazır bulunabilecekleri meri’ mevzuat çerçevesinde anlatılmıştır. Durumu resmi bir yazı ile ve yasal dayanaklarıyla Valilik Makamına yarın iletiyor olacağız. Bu resmi yazının akabinde Havalimanı Güvenlik Komisyonu Kararı çıkartılarak Gümrük Müşavir ve Gümrük Müşavir Yardımcılarının başka bir belgeye ihtiyaç duymadan muayene işlemlerinde hazır bulunmaları sağlanacaktır.

Üyelerimizin bilgilerine sunulur.

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği

Yönetim Kurulu

7/24 İletişim Hattı